Održana završna konferencija projekta “Zajedno u miru – psiho socijalna podrška i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima”

Održana završna konferencija projekta “Zajedno u miru – psiho socijalna podrška i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima”

U subotu 5. veljače 2022. u dvorani Mali dom održana je završna konferencija projekta „Zajedno u miru – psiho socijalna podrška i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima“.

Konferenciju je otvorio predsjednik Udruge Željko Cvrtila zahvalivši se svima koji su se odazvali pozivu kao i svima koji su u projektu sudjelovali. Zahvalio je bivšem predsjedniku Udruge Draženu Šemovčanu na dobroj organizaciji i realizaciji provedbe, svim zaposlenicima na Projektu, a posebno se zahvalio gerontodomaćicama koje su podnijele najveći teret rada na terenu te na kraju zamolio voditeljicu Projekta Jasnu Dautanac da kaže nešto više o samom projektu.

Jasna Dautanac također je pozdravila sve prisutne i zahvalila svima na suradnji uz nekoliko rečenica o samom Projektu:   

Udruga hrvatskih branitelja RH 5. veljače 2020. godine započela je provedbu EU projekta „ Zajedno u miru – psiho socijalna podrška i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima“.

Partneri u projektu bila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Posredničko tijelo 1. razine: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Posredničko tijelo 2. razine: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Sredstva dodijeljena  za provedbu projekta iznosila su 1.636.205,46 kuna.

Kroz 24 mjeseca provedbe u projekt je uključeno 56 izravnih sudionika.

20 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji sudjelovalo je u projektnom elementu Pružanje usluga psihosocijalne pomoći, dok je u projektnom elementu Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti sudjelovao 41 hrvatski branitelj.

Projekt se provodio na području 5 županija; Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko moslavačka, Bjelovarsko bilogorska i Koprivničko križevačka županija. Na Projektu je bilo  ukupno 8 zaposlenika i 2 vanjska stručna suradnika.

Za potrebe provedbenih aktivnosti obilaska sudionika, pratnje i prijevoza liječniku i slično,  nabavljena su 2 osobna vozila i 1 kombi vozilo.

Kao poseban gost na konferenciji prisustvovao je i saborski zastupnik Željko Sačić, general u miru, koje je ujedno i počasni član Udruge. Rekao je da je ovaj Projekt hvale vrijedan ali ga žalosti stanje u kojima branitelji danas žive,  o čemu treba puno više govoriti u Hrvatskom saboru i općenito u javnom prostoru.

Nakon izlaganja podataka o projektu Željko Cvrtila uručio je zahvalnicu Vesni Mihaljević, predsjednici udruge partnera na Projektu.

Nakon svečanog dijela konferencija je nastavljena druženjem uz domjenak.

No Comments

Leave a Reply

Studio 4 HRT – predstavljanje projektaVrednovanje grupnog i individualnog psihološkog savjetovališta te
usluge pomoći u projektu „Zajedno u miru – psihosocijalna podrška
i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima“ Udruge hrvatskih
branitelja RH

KONTAKTIRAJTE NAS

Lokacija:

Zagreb, Hrvatska

Kontakti:

Tel: 01 222 665
Email: zajednoumiru@gmail.com

Radno vrijeme:

PON-PET 8:00 – 16:00